dissabte, 30 de novembre del 2013

Sobre l'estructura d'un bon discurs

En un discurs, és important que la idea principal és vagi repetint constantment: A la introducció s'ha de dir de què parlaràs, al desenvolupament parlar de les idees, i finalment, a la conclusió, recordar el que s'ha dit. Això és molt important ja que l'atenció del públic no és sempre la mateixa, i el que volem els oradors és deixar clara una idea principal.

La introducció s'ha de preparar molt bé, ja que és per a captar l'atenció del públic, i és d'on aquest treurà la primera impresió de tú i del teu discurs. Les introduccions poden ser de moltes maneres, com per exemple en forma de pregunta, amb alguna dada impactant, comentant el tema de l'exposició...

Pel que fa al desenvolupament, aquest ha de contenir poques idees però molt clares. Pot estar estructurat de dues maneres depenent de si és per a informar (estructura descriptiva o cronològica) o per a convèncer (estructura inductiva).

Finalment, el que diem a la conclusió és important perquè és el que s'emporta el públic. Els objectius bàsics d'aquesta són: sintetitzar les idees principals, donar una bona impressió al públic, i tancar el discurs. Hi ha diverses maneres de tancar un discurs, per exemple resumint les idees, fent una promesa o convidant al públic a fer alguna cosa relacionada amb la teva exposició.

Penso que una bona estructura del discurs és vital per a que aquest sigui correcte, ja que si les idees són bones però no estan ben estructurades, serà com si fossin dolentes ja que no arribaran al pùblic de la manera desitjada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada