diumenge, 17 de novembre del 2013

Conferència: pissarres i tauletes

Les PDI (pissarra digital interactiva) són una nova tecnologia que s'està introduïnt a les aules de les escoles. Les PDI estan formades per una pantalla, un projector i un ordinador.

Les seves funcions principals són:
1. Buscar informació
2. Tractar la informació
3. Elaborar un projecte

Una de les característiques principals i representatives de la PDI és que la projecció de l'ordinador a la pantalla és tàctil, cosa que permet interaccionar amb ella directament.

El problema que hi ha amb les noves tecnologies és que sovint agafen el nom de tecnologies anteriors cosa que fa que els usos es confonguin. per exemple, la PDI no és una pissarra ja que si ho fos, seria de color negre i s'utilitzaria amb un guix com les pissarres tradicionals.

En quant a l'ús de les PDI a les aules, aquestes no tenen per què ser  el centre  d'atenció, sinó que poden formar part d'un racó on els nens realitzin diferents activitats ( a les pissarres poden haver jocs lúdics o aplicacions infantils).

Un desaventatge d'utilitzar la PDI a l'aula és que només el pot fer servir una persona alhora (alumne o professor). Per aquest motiu, ja hi ha escoles que estan introduint les tauletes o iPads a les aules. D'aquesta manera, poden haver diversos iPads a la classe per a que més d'un alumne els utilitzi.
Als iPads hi ha moltes aplicacions i jocs de caràcter educatiu que es poden utilitzar als diversos racons d'una classe: per a treballar les matemàtiques, l'anglés, ciències...
Una de les aplicacions més interessants és l'educaplay, que et permet crear les teves pròpies aplicacions i jocs per a treballar el tema que a tu t'interessa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada