dijous, 28 de novembre del 2013

Setmana de pràctica i educació educatives

La setmana passada vam estar fent una sèrie d'activitats fora de les aules per a poder treballar amb més profunditat cadascuna de les assignatures que estem cursant.

Dilluns vam fer una travessia d'orientació des del baixador de Vallvidrera fins a Sant Cugat. En aquesta excursió vam aprendre a orientar-nos en un entorn que no era l'habitual, i vam poder experimentar les sensacions que es tenen quan estas a la montanya, un entorn desconegut. L'objectiu d'aquest sortida enfocada a alumnes d'infantil és a part de l'orientació, conèixer als amics i conviure amb ells.

Dilluns també vam assistir a una xerrada d'en Jaume Cela anomenada "4 reptes per a l'escola d'avui", en la que es tractaven temes com la importància del mestre a les escoles, els centres educatius ideals o la millor manera d'educar als més petits.

Dimarts vam fer una visita al MNAC. La visita estava enfocada a nens d'Infantil perquè nosaltres poguéssim veure les diferents maneres d'apropar als més petits al món de l'art. Vam fer una sèrie de tallers i activitats dins del museu perquè la visita fos més divertida i entretinguda.

Dimecres i dijous vam tenir l'oportunitat d'anar com a observadors a una escola d'educació Infantil. Allà vam veure com  podrem posar en pràctica en un futur el que nosaltres estem aprenent ara. Va ser una gran experiència ja que mai havia estat en una escola que no fos com a alumne i m'ha servit molt ja que he pogut veure les reaccions dels nens cap a les accions dels mestres.

Finalment, divendres vam assistir a un concert titulat "com sonen?" en el que vam poder escoltar cançons infantils d'una manera diferent: per a cada cançó hi havia un joc o un "espectacle", i a més nosaltres podiem anar participant en algunes cançons com a les cançons motrius.
A més, divendres per la tarda vam assistir a una conferència sobre pissarres digitals i tauletes. En aquesta conferència es va parlar dels usos educatius de les noves tecnologies i sobre quina és la millor utilització d'aquestes a les aules. La idea principal de la conferència va ser que l'ús de les noves tecnologies a l'aula ha de ser moderat, a més, no han de ser el centre d'atenció de l'aula, poden formar part d'un racó i que els nens les utilitzin esporàdicament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada