dimecres, 4 de desembre del 2013

El mapa conceptual

Els mapes conceptuals són una eina de treball que s'utilitza tant en paper com en ordinador.
Aquests dies hem treballat amb el programa Cmap Tools, i hem creat individualment un mapa de conceptes amb el títol El dinar de Nadal.

Als mapes conceptuals són importants els conceptes i l'estructura, però el que és verdaderament important són els nexes, és a dir, les fletxes i els connectors. Aquests són imprescindibles ja que relacionen les idees i donen a entendre la relació que hi ha entre elles. En un mapa conceptual els conceptes no es poden repetir, però un concepte pot estar relacionat a tots els conceptes que es vulgui, sempre i quan s'utilitzin els connectors adients.

Com bé he dit abans, nosaltres hem fet un mapa conceptual basat en un text que portava com a títol el dinar de Nadal. Per a mi, ha estat el primer cop que feia un mapa conceptual a través d'un programa d'ordinador, ja que sempre els havia fet en paper, però la veritat és que fer servir l'ordinador és un gran avantatge pel que fa als mapes de conceptes. Una de les grans avantatges és que pots anar modificant constantment les fletxes i el tamany dels conceptes, cosa que està molt bé ja que quan ho fas en paper pot ser que et falti espai o que et quedi el mapa descentrat, i això provoqui que hagis de tornar a començar de nou.

Tot i això, al no estar acostumada a fer aquest tipus d'activitat amb ordinador, se'm feia una mica difícil manipular les fletxes i els quadres, i també hi havia icones que no sabia el que volien dir. A part d'això, m'ha agradat fer aquesta activitat ja que no està de més saber més d'un mètode per a fer les coses, en aquest cas, un mapa conceptual.

El mapa conceptual que vaig fer és aquest:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada