diumenge, 8 de desembre del 2013

Elaboració d'un text

L'elaboració d'un text és un procés no lineal, és mental.
Principalment hi ha tres passos a seguir, però abans s'ha de tenir coneixements previs del tema i de l'audiència a qui t'adreçaràs.

Primer de tot cal planificar-se; cal pensar a qui va destinat, sobre que vols escriure, perquè ho vols fer, i com ho vols escriure. Totes aquestes preguntes et porten a la resposta sobre el tipus de text que has de fer.
Després cal recollir informació en tres passos diferents: pluja d'idees, síntesi i ordenació.

El segon gran pas és la redacció. En aquest punt cal tenir molt en compte l'estructura del text, l'ortografia i la puntuació i la coherència i adequació.

Per últim, hi ha un pas molt important i que no tothom fa, que és la revisió. S'ha de revisar el nostre text tres vegades. Un  primer cop revisant els continguts, un segon cop per vigilar la gramàtica, i un últim cop per a revisar l'estructura del text. Aquest pas de revisar el text porta com a conseqüència que potser hagis de tornar a redactar el teu text per a millorar-lo.

Crec que és important seguir aquests passos per a aconseguir un bon resultat. Cal tenir molt en compte cadascun d'aquests punts, ja que no només és important el contingut per a que sigui un bon text, sinó que també són importants l'estructura, la coherència, la gramàtica, etc.

Aquí deixo l'enllaç d'una pàgina web que explica de manera més ampliada el que he dit:
http://www.xtec.cat/~mgallar3/8activitats/0_pautes_generals/elaboracio_textos.htm



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada