dissabte, 5 d’octubre del 2013

Qui és un bon comunicador?

Un bon comunicador s'ha d'explicar de forma clara i concisa. A més, ha de saber captar l'atenció del públic a partir d'anècdotes, bromes o experiències pròpies que també poden servir per a exemplificar el que diu.

Un altre aspecte important, és que ha d'estructurar el seu discurs, i abans de dir les coses, fer una petita introducció del que es dirà a continuació. També ha d'anar repetint la idea principal al llarg del discurs, ja que l'atenció del públic no sempre és la mateixa, i és important que la idea principal quedi clara a tothom.

També és important seguir una velocitat adequada, ja que si vas molt ràpid pot ser que el públic no t'entengui, i si vas massa lent pot ser que arribi un punt que s'aburreixin.

Per últim, junt amb el llenguatge verbal també està el corporal, és a dir, la gesticulació. És important controlar el cos, ja que a partir dels teus gestos i de la teva cara, el públic pensarà una cosa o una altre, sobre tu i el teu discurs, fins i tot abans de que el comencis.

Personalment, considero que un bon comunicador s'ha d'adaptar al seu públic, ja que el que està explicant sempre té com a objectiu que el missatge arribi possitivament als que l'escolten. Un comunicador ha d'anar observant les reaccions del públic, i a partir d'aquestes, estructurar el discurs d'una manera o una altre.
Finalment, crec que és important saber el que estem dient i saber com ens veuen els alltres quan estem parlant, ja que segurament nosaltres pensem que ho estem fent d'una manera, però les persones que t'estan escoltant potser no et veuen com tu et penses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada