diumenge, 20 d’octubre del 2013

Què entenem per competència comunicativa?

La competència comunicativa és allò que un necessita (quan està parlant) per a comunicar-se de manera eficaç, és a dir, aconseguint l'objectiu proposat, en una determinada situació comunicativa.

La competència comunicativa té quatre components: la competència lingüística/ gramatical, la sociolingüística, la discursiva i la estratègica.

La primera, fa referència al domini del codi lingüístic tant oral com escrit.
La segona, a les regles socioculturals d'ús. És a dir, depenent de la persona amb qui parles o de l'entorn, parlaràs d'una manera o una altre.
La tercera, la discursiva, fa referència a la combinació d'elements per a aconseguir un text coherent i cohesionat, és a dir, que té en compte la forma i el significat.
Per últim, la competència estratègica, fa referència a les estratègies de comunicació, és un valor afegit, que es poden utilitzar per a ser més eficaç o per a compensar insuficiències.

Penso que és molt important el fet de saber comunicar-se bé, ja que tots sabem fer ús del llenguatge, però no tots som capaços d'utilitzar-lo de la millor manera. Per això crec que s'han de tenir en compte tots els components de la competència comunicativa a l' hora de comunicar-nos amb els altres, ja que si no ho fem, pot ser que els nostres objectius comunicatius no es compleixin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada