dijous, 24 d’octubre del 2013

La descripció

La descripció és un mode d'organització del discurs que representa lingüísticament persones, objectes, paisatges... Aquesta descripció pot ser objectiva (en aquesta manera de descriure l'autor es limita a descriure el que tothom pot veure) o subjectiva (l'autor descriu el que l'objecte li suggereix).
Per a fer una descripció objectiva s'han de seguir tres passos: el primer és establir el tema, és a dir, presentar a l'objecte descrit, el segon és la caracterització que consisteix a descriure les parts de l'objecte de manera individual, i el tercer pas és la relació de l'objecte amb el món exterior. Aquest últim pas es pot fer a partir de comparacions o metàfores.

Una activitat que vam fer a classe de COED va ser fer una fotografia a un company a partir de la qual es  pogues veure reflexada la seva manera de ser, és a dir, la imatge havia de ser una descripció de la persona. A més, haviem de posar un peu de foto per a complementar la imatge, i també haviem de fer una descripció escrita.
 Un cop tots vam tenir les nostres imatges,  vam fer una exposició dels nostres treballs a la classe. Vam poder veure diferents tipus de fotografies: un primer pla de la persona, la persona en un entorn en el qual s'hi sentia identificada, la persona acompanyada de diversos complements, imatges en blanc i negre, en colors vius, etc.

En la meva opinió, fer una descripció no és gens fàcil, ja que has de saber estructurar molt bé la informació de manera que quan algú llegeixi la teva descripció es pugui fer una idea de com és l'obcecte descrit. Per aquest mateix motiu crec que una descripció ha de ser molt precisa a l'hora de descriure a l'objecte i les seves parts, perqué al mínim detall que sigui una mica contradictori amb la resta, la gent que la llegeixi es pot fer una idea equibocada de com és l'objecte.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada