dissabte, 28 de setembre del 2013

El llenguatge i les llengües

Aquest cop no parlaré sobre les TIC, però si que parlaré d'uns elements molt importants a les nostres vides, que en part, també formen part de les TIC: el llenguatge i les llengües.

El llenguatge és més que un mitjà de comunicació. El llenguatge organitza l'entorn en categories i el redueix. A més, és omipresent, ja que va lligat a l'autoexpressió i a la memòria alhora que va lligat a la inteligència ja que els humans pensem en paraules.
El llenguatge també és una facultat humana, pel sol fet de ser humà nèixes amb aquesta capacitat.

Pel que fa a la llengua, és un sistema de signes orals pròpi d'una comunitat, i està organitzat en diversos nivells: el pragmàtic (lligat a la unitat del discurs o text), el semàntic (unitat de l'oració o la paraula), el sintàctic (unitat del sintagma), el morfològic ( unitat morfema), i el fonètic (unitat fonema o so).

El que em sembla més interessant, és el fet de que, per als humans, el llenguatge és essencial ja que aquest és la base del pensament i la memòria, i a més, ens permet parlar de coses, idees o sentiments tot i que no siguin presents. Lligat al llenguatge, també estan les llengües, que ens permeten comunicar-nos amb les altres persones d'una mateixa comunitat ideomàtica. Sense la llengua tampoc sería possible comunicar-nos, ja que nosaltres sabriem el que volem dir, però no sabriem com fer-ho saber als altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada