dilluns, 30 de setembre del 2013

Treballar amb Google drive: Les noves tecnologies

Hola!
Aquesta setmana a l'assignatura de GTIC hem treballat en petits grups el tema de les noves tecnologies amb l'ajuda de google drive. El que hem fet ha estat treballar conjuntament fent una petita presentació sobre el tema escollit. En el cas del meu grup, cadascú treballava des de casa seva, però abans d'això vam treballar juntes per escollir el tema i decidir els punts dels quals parlariem.

L'objectiu principal de l'activitat era saber treballar amb google drive alhora que tractem un tema interessant i treballem en grups.

Podeu veure el resultat a continuació:

 




dissabte, 28 de setembre del 2013

El llenguatge i les llengües

Aquest cop no parlaré sobre les TIC, però si que parlaré d'uns elements molt importants a les nostres vides, que en part, també formen part de les TIC: el llenguatge i les llengües.

El llenguatge és més que un mitjà de comunicació. El llenguatge organitza l'entorn en categories i el redueix. A més, és omipresent, ja que va lligat a l'autoexpressió i a la memòria alhora que va lligat a la inteligència ja que els humans pensem en paraules.
El llenguatge també és una facultat humana, pel sol fet de ser humà nèixes amb aquesta capacitat.

Pel que fa a la llengua, és un sistema de signes orals pròpi d'una comunitat, i està organitzat en diversos nivells: el pragmàtic (lligat a la unitat del discurs o text), el semàntic (unitat de l'oració o la paraula), el sintàctic (unitat del sintagma), el morfològic ( unitat morfema), i el fonètic (unitat fonema o so).

El que em sembla més interessant, és el fet de que, per als humans, el llenguatge és essencial ja que aquest és la base del pensament i la memòria, i a més, ens permet parlar de coses, idees o sentiments tot i que no siguin presents. Lligat al llenguatge, també estan les llengües, que ens permeten comunicar-nos amb les altres persones d'una mateixa comunitat ideomàtica. Sense la llengua tampoc sería possible comunicar-nos, ja que nosaltres sabriem el que volem dir, però no sabriem com fer-ho saber als altres.

dissabte, 21 de setembre del 2013

Les webquest i edu3.cat

Les webquests són una nova forma d'aprenentatge basades en els recursos d'Internet i el treball cooperatiu. Aquesta manera de treballar motiva als estudiants ja que també aprenen però alhora es diverteixen.

Edu3.cat ens ofereix una amplia varietat de propostes d'activitats així com videos, programes de televisió, documentals... que ens poden ser molt útils a l'hora d'explicar algun tema en concret , ja que és una manera de fer que una explicació sigui més vistosa i entretinguda. A més, es poden trobar materials dedicats tant a alumnes, com a adults o professors.

A continuació podreu veure un video en el que uns alumnes  d'Esplugues de Llobregat treballen amb una webquest el tema de les constel·lacions zodiacals.




Edu3.cat

divendres, 20 de setembre del 2013

Presentació

Hola!
Sóc la Natalia Borreguero i tinc 18 anys. Aquest mes he començat a cursar el grau d'Educació Infantil a Blanquerna.

En aquest blog parlaré de les activitats que anem fent al llarg del curs i especialment de les assignatures de Gestió de la informació i TIC (GTIC) i de comunicació oral, escrita i digital (COED).

Espero que disfruteu del meu blog.